Socials - Sneek "Elite"

Gepubliceerd op 19 november 2021 om 10:36

Socials Feanster – Sneek “Elite”

Na een groot aantal malen opnieuw moeten inplannen van onze eerste  wedstrijd was het dan zondag 14/11 voor de socials eindelijk zover, we konden afreizen naar Sneek om daar om 17:00 af te trappen tegen de Sneker “Elite”, de naam die de Sneker Socials zichzelf gegeven hebben.

Dennis had voor een fantastisch uitziend wedstrijdshirt gezorgd, Feanster ging “full-retro” terug naar de allereerste kleuren waarmee de club ooit het veld betreden heeft. In het stoere Rood met Wit kwam Feanster de kleedkamers uit gehobbeld.

Na een vrij serieuze warming-up (Jesse schatte goed in, dat onze wrakke lijven “koud” het veld niet ingestuurd konden worden, zonder serieus rekening te moeten houden met blessures) Stelde “Ref Rick” zich aan ons voor. Voor de meeste van ons is Rick een oude bekende, en het harde hoofd wat wij bij aanvang in zijn fluitvermogen hadden bleek volkomen ongegrond. Rick floot , nadat hij zich tussen de twee tien meter lijnen geïnstalleerd had, een solide wedstrijd. Helemaal in de sfeer van het spel.

Sneek kwam met het voorstel om 2x 25 minuten te gaan spelen, waar FRC geen problemen mee had.

Toss werd tot groot verdriet van captain Folkert verloren, waarna Sneek de aftrap mocht nemen. Het was in het begin even aftasten, het “socials” concept was natuurlijk nog erg nieuw. Hoe zou de wedstrijd gaan lopen? Meteen volle bak erover? Voornamelijk lol hebben, en zien wat er gaat gebeuren? Het bleek gelukkig een combinatie van beide te gaan worden. Sneek had een man te weinig, waarop we Geert aanboden om met hun mee te gaan spelen. Na enig gemopper ging Sneek daar mee akkoord.

Sneek kwam er vrij snel achter dat FRC toch wel gekomen was om een redelijk serieuze pot rugby neer te leggen. Achteraf zeiden ze ook dat ze daarop gehoopt hadden, dus dat kwam mooi uit. Al vrij vlot begon FRC tries te scoren, het door Jesse bedachte aanvalsplan om simpel, maar doeltreffend te gaan spelen wierp al snel zijn vruchten af. Er werd officieel geen score bijgehouden (doen we niet bij de Socials), maar het ging als vanouds. De voorwaartsen deden hun plicht, de backline liep als een gesmeerde machine. De ene na de andere try vloog Sneek om de oren. De enige die aan Sneker kant aan scoren toekwam was ex-Feanster (en sponsor, dus je moet hem een beetje te vriend houden) Wiebren Santema. Daar konden we vrede mee hebben.

Na in de rust van kleine alcoholische versnapering genoten te hebben, leek de turbo er ineens compleet op te gaan. De Feansters waren compleet los, maakte niet uit aan welke kant dat ze speelden, gescoord werd er. Ze waren op den duur meer bezig elkaar te tackelen dan dat ze oog voor de Snekers hadden.

Op een bepaald moment meldden zich nog enkele spelers van FRC-1 die na hun geslaagde pot in Bemmel, toch nog tijd vonden om hun helden van de socials aan te moedigen. Een aantal ervan kleedden zich ter plekke om, waardoor we aan beide kanten ineens over een grote kudde spelers konden beschikken, en vrijuit door konden wisselen.

Na een eerst helft van 25 minuten en een tweede die voor ons gevoel nooit ophield (Ref Rick gaf flink minuten mee, die had er zelf ook wel lol in) werd uiteindelijk het eindsignaal gefloten en zat de eerste pot van de socials er op.

 

Al met al werd het een heerlijke pot, waar alle spelers en het publiek (wat er niet was *kuch*) heerlijk van hebben genoten. In socials appgroep werd na thuiskomst weer lekker geklaagd over alle pijntjes die men opgelopen had. Verder dan wat pijntjes is het geloof ik niet gekomen.

We willen Sneek bedankt voor de mooie pot die we gespeeld hebben. Verder natuurlijk dank aan onze sponsors: Vlagsma Techniek, Sjoerd de Jager Schilders, Werktijd uitzendbureau, Cheap bikes and Parts, Jack Daniels en natuurlijk BAI Automatisering.

Over een paar weken plannen we onze volgende wedstrijd, die zal thuis tegen Zwolle 3 zijn. We gaan er dan natuurlijk weer een feestje van maken, hou voor de exacte datum de FRC nieuwsbrief in de gaten.

Mocht je ook zin hebben om met ons mee te komen spelen, enige rugbyervaring is (zoals gebleken is) absoluut niet noodzakelijk, maar meld je dan aan bij een van de spelers, of schrijf je in via de website.

 

Groeten,

FRC - Socials

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.