Home » Teams » Jeugd » Guppen & TBMers 5-12jr

De Jongste Rugby Jeugd: Guppen, Turven Benjamins en Mini's  (GTBM)

Guppen zijn de jongste rugby spelertjes: van 5 en 6 jaar oud. Met de training doen we spelletjes met de bal en ook een klein wedstrijdje tag rugby, zie hier voor een tag-rugby voorbeeld filmpje. Dat is een superleuk leuk spelletje, met alle facetten van het echte rugby. Alleen nog zonder echt contact en tacklen. Het belangrijkst bij de Guppen is dat het erg leuk is!  Interesse om mee te doen? Neem contact op met Allet Thijs

 

 

 

Een Turf ben je als je 6-7 jaar oud bent. Wij leren je op een speelse wijze te rugbyen, d.m.v. diverse rugbyspelletjes, oefeningen en onvergetelijke wedstrijddagen. Ook bij de turven spelen we tag-rugby. Dit bereid je goed voor op het echte rugby, maar is nog zonder tackelen en contact. Een Turventeam bestaat uit 7 rugbyspelers. 

De training is ook geschikt voor binnende rugbyertjes- je bent van harte welkom op dinsdag of op vrijdag 18:45. Of neem contact op met Allet Thijs 

 

Een Benjamin ben je als je 8 of 9 jaar oud bent. Tijdens de trainingen draait het veelal om de gezelligheid, sportiviteit en respect voor je teamgenoten en je tegenstander. Bij de benjamins mag je al tackelen- erg leuk en stoer! Je begint al mee te doen met een scrum op het veld en je team bestaat uit 9 spelers.

De training is ook geschikt voor binnende rugbyertjes- je bent van harte welkom op dinsdag of op vrijdag 18:45. Of neem contact op met Allet Thijs

 

 

Een Mini ben je als je 10 of 11 jaar bent. Tijdens de trainingen begin je steeds meer inzicht te krijgen in het rugbyspel, je mag de bal ook kicken en het veld wordt een stuk groter. We bouwen door op je rugbyplezier en maken een allround rugbyspeler van je. Als Mini speel je in een team van 12 spelers.

Als je als mini instroomt zonder rugby ervaring: geen nood want de training is geschikt voor zowel beginners als gevorderden, en onze trainers brengen je snel de basisprincipes van rugby bij. 

Competitie:  De Turven en de Benjamins spelen elke zaterdag samen op een locatie. De Mini's spelen op een ander locatie omdat deze leeftijd categorie al meer gevormd is en daardoor andere wedstrijd regels gelden. De wedstrijden voor de Mini's zijn ook op zaterdag. 

Er wordt altijd gespeeld, ook al zijn er te weinig spelers. Op dat moment speken we af met andere clubs om een combinatieteam te vormen. 

Interesse om mee te doen? Kom een keer langs op de training op dinsdag of op vrijdag 19:00. Of neem contact op met Allet Thijs