inschrijfformulier 

Wat is rugby?

Rugby is een sport waarbij twee teams tegen elkaar spelen. De bedoeling is om te scoren door de bal op de grond te drukken achter de achterlijn van de tegenstander. Dit heet een try (spreek uit ‘traai’) Je Je mag de bal naar een medespeler gooien, maar alleen achteruit. En als een tegenstander de bal heeft, mag je die tackelen . Kijk verder naar dit filmpje voor de spelregels van Rugby.

Waarom Rugby?

Omdat het leuk is! Het is gewoon een fantastische sport waar je lekker je energie in kwijt kan. Rugby is een complete sport waar je je hele lichaam voor nodig hebt.  Daarnaast is het een sport waar je alle type mensen voor nodig hebt: groot, klein, sterk, snel. En je wordt er ook nog lekker fit en sterk van ook!

Alle Rugbyers in de hele wereld delen de 5 basiswaarden: integriteit, passie, solidariteit, discipline en respect. Bij de Feanster rugbyclub uit dat zich al bij de jeugd: we leren van af het begin af aan bijvoorbeeld respect te hebben voor de teamgenoten, tegenstander en scheidsrechter (die is de baas en daar mag je niet tegen zeuren) .

Maar het allerbelangrijkst is dat het leuk is!

Jeugd training bij de Feanster RC

Kinderen kunnen instromen op ieder moment, en kinderen kunnen eerst kijken of rugby een sport is die ze leuk vinden. Geen rugby ervaring? Dat is geen probleem. Veel oefeningen en spelletjes  zijn juist geschikt voor kinderen zonder rugby ervaring . Nieuwe kinderen zonder rugby ervaring kunnen daarom gewoon meetrainen. Als het nodig is worden nieuwe kinderen op de training apart de basisvaardigheden bijgebracht. 

Wat heb je nodig om rugby te spelen:

Een bitje, sportschoenen , bij voorkeur met met noppen (voetbalschoenen kunnen ook) en stevige kleding.

Interesse? kom eens langs op een training om de sfeer te proeven.  Als je zin hebt om mee te doen meld je dan bij de trainer  Of als je al zeker weet dat je lid wilt worden, dan kun je je inschrijven via het inschrijfformulier.

 

Trainingstijden

Dinsdag: 19:00-20:00

Donderdag 19:00-20:00

Colts trainen met de senioren mee, van 20:00-21:30

Zie voor specifieke trainingen voor de jeugd bij de relevante categorieën

 

Meer informatie per leeftijdsgroep: