2021-10-17 Wild Rovers - Feanster

Zondag 17 oktober stond de wild rovers uit gepland. De nummer 2 in onze competitie. Een hele belangrijke wedstrijd voor ons, want met een overwinning zouden we onze 1e plaats een stuk veiliger stellen. Met een iets minder sterke line-up als dat we normaal gesproken gewend zijn, zijn we zondag afgereisd naar het verre Doetinchem. Eenmaal aangekomen zat de sfeer er goed in. Het zou een harde en fysieke pot worden. Dat wist iedereen. Na de warming up gingen we dan eindelijk los. Na een best wel snelle try van Jeffrey dachten we met de overwinning naar huis te gaan. Maar schijn bedriegt, vlak voor rust scoorde Doetinchem ook een try, waardoor de stand in de rust 7-7 was. Er moest dus nog flink wat gebeuren in de 2de helft. Doetinchem had de eerste score van de 2de helft te pakken waardoor we op 14-7 achterstand kwamen. Daarna wisten wij onze achterstand te verminderen na 14-12. Echter had Doetinchem hier antwoord op en kwamen we op een 19-12 achterstand. Na een goeie break van Thom wisten we de stand op gelijk spel zetten. Nu moesten we echt aan de bak. Gelukkig wisten we nog 1 keer te scoren en werd de stand 19-26. Maar we waren er nog niet. Na een hele spannende laatste 5 minuten waarin Doetinchem alles op ons gooiden wat ze te bieden hadden, en wij op de achterste voet op onze eigen try-line stonden te verdedigen, kwam het verlossende eindsignaal. We hebben ontzettend hard gewerkt voor de overwinning en de punten zijn veilig mee naar huis genomen. Nu een paar weken rust om te revalideren en daarna nemen we het thuis op tegen de Groninger studenten.